Selvklebende folie / Klistremerker / utskåret folie


Selvklebende folie er meget egnet til dekorering av alt fra maskiner og biler til skilt, møbler og interiør. Nesten alt du kan tenke deg kan folieres. Valg av riktig folie til oppgaven er viktig. På denne temasiden kan du lese om bruksområder, forskjellige kvaliteter og hvordan du kan monteres selv. Kraftex utfører selvfølgelig montasje hvis du ønsker det.

Typer selvklebende folie

Det er mange måter å dele inn selvklebende folie på. Det er vanlig å skille mellom mellom klistremerker og utskåret folie.

  • Klistremerker
    er folie med motiv som er printet eller silketrykket på folien.  Benyttes på alt fra små klistremerker på f.eks. hjelmer eller lignende til bildekor.

  • Utskåret folie 
    er gjennomfarget folie som blir skåret til ønsket form. Benyttes på f.eks. store logoer på alt fra biler og containere.galleribilde galleribilde
galleribilde galleribilde

Valg av riktig folie

Det er viktig å velge riktig folie uansett om det er klistremerker eller utskåret folie.

Noen viktig spørsmål:

  • Hva slags produkt skal folien monteres på?
  • Er overflaten som folien skal monteres på glatt eller veldig ujevn?
  • Skal folien kun benyttes kortvarig eller ønskes så lang holdbarhet som mulig?
  • Skal folien benyttes på hjelmer?

Kraftex veileder deg til å velge riktig folie 

Montering av selvklebende folie

Her følger noe enkle instruksjoner på hvordan man monterer folie selv. Er du i tvil har Kraftex erfarne montører som kan utføre jobben.

1. Avfett påsettingsflaten grundig med teknisk sprit eller annet egnet rensemiddel Nypolere biler eller biler som har blitt glassbehandlet, kan det være vanskelig å få folien til å få vedheft.
2. Beskyttelsespapiret på baksiden er slisset. Riv av øverste strimmel slik at klebekanten blir synlig.
3. Sett opp folien med klebekanten. Denne midlertidige oppklebningen gjør det mulig å plassere folien til den ønskede stillingen er oppnådd.
4. Vipp folien opp og trekk av bakpapiret litt og litt.
5. Skrap folien fast med den vedlagte plastskrapen. Skrap ovenfra med en hånd, mens folien holdes ut fra flaten med den andre. Kontroller til slutt, at alle kanter er skrapet helt fast.
6. Fjern forsidepapiret parallelt med overflaten.

Påsatt tåler teksten eller logoen temperaturer fra -60 °C til+ 150 °C. Siden klebestoffer blir mindre aktive jo kaldere det er, anbefaler vi å varme opp påsettingsflaten med f.eks. en varmevifte, dersom overflaten holder mindre enn + 10 °C. 

galleribilde galleribilde
galleribilde galleribilde

Forskjellige typer selvklebende folie

Standardfolie
Som standardfolie har Kraftex valgt en kvalitetsfolie med lang holdbarhet. Denne folien er er som oftest den beste løsningen.

Laminat - Økt holdbarhet
For å øke holdbarheten ytterligere kan dekor / print kan beskyttes med laminat. Det finnes også antigraffitilaminat for å beskytte mot hærverk.

Kampanjefolie
Hvis dekoren kun skal benyttes i en kortere periode er det fornuftig å velge en kampanjefolie.

Hjelmmerker
Skal folien benyttes på hjelm, benyttes folie med med lim som ikke svekker hjelmens egenskaper.

Lim - High Tac / Statisk folie
På vanskelige overflater benyttes folie med ekstra aggressivt lim, såkalt HighTac. Kraftex har også folie med statisk lim som fester seg til ulike rene og glatte overflater med et silikonlimlag. Materialet er avtagbart uten å etterlate rester og kan gjenbrukes i opptil 12 måneder.

Bildekor
Man skiller ofte på helfoliering og enkle logoer og tekster. Helfoliering eller også kalt wrapping er ikke noe vi anbefaler å gjøre selv. Montering av logoer og tekster derimot kan man i de fleste tilfeller klare. Kraftex benytter folie med luftkanaler til bildekor, noe som gjør montering mulig for alle som ikke har 10 tommeltotter. 

Etterlysende folie
I tillegg til å ha egne etterlysende PVC-plater som benyttes på IMO-skilt (skilt til skip) og rednings- og rømingsskilt har Kraftex egne folier som har etterlysende effekt. Skiltene lades opp av belysning og lyser hvis strømmen går. Etterlysende folie har derfor ingen / liten funksjon utendørs.

Refleksfolie
For ekstra synbarhet på f.eks. husnummer, gatenavnskilt og trafikkskilt benyttes refleksfolie. Når f.eks. billys treffer overflaten reflektereres lyset tilbake. Kraftex benytter klasse 1 refleks Enigeering Grade og klasse 3 prismatisk refleksfolie.

Solfilm
Solskjerming med solfilm er en selvklebende polyesterfilm og monteres på vinduer, glassdører og lignende. Kraftex har filmer som effektivt hindrer innsyn, skjermer for varme og lys og avviser skadelig UV-stråling. Hold det kjølig om sommeren og varmt om vinteren.

galleribilde galleribilde

Frostedfolie
Til vinduer og glass benyttes ofte frosted folie. Folien kan skjerme for innsyn på f.eks. møterom, skape atomsfære eller som dekorelement. Kombinasjon med skjæring og print kan skape mange fine effekter.

Interiørfolie
Møbler og interiør blir som nye med interiørfolie, Den enkle måten og pusse opp på.
Les mer om interiørfolie

galleribilde galleribilde
galleribilde galleribilde
galleribilde galleribilde
galleribilde galleribilde
galleribilde galleribilde
galleribilde galleribilde
galleribilde galleribilde
galleribilde galleribilde

Selvklebende folie / Klistremerker

* Feltet er påkrevd

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.