Industriskilt


Industriskilt benyttes for å merke maskiner, produkter og utstyr med produsent, serienummer, sertifiseringer og lignende. Det finnes mange forskjellige utførelser og kvaliteter. På denne Temasiden får du råd som gjør det enklere å velge riktig Industriskilt.

Kjøp Industriskilt.


Velg riktig utførelse på industriskiltet

Når man skal velge utførelse på industriskilt så er det ofte miljø der skiltet skal stå som er avgjørende. Produksjonsmetoden som benyttes vil igjen påvirkes av antall skilt man ønsker. Er alle skiltene like med unntak av f.eks. serienummer eller er alle forskjellige, slike spørsmål er avgjørende. Ofte følger det med en klar spesifikasjon på valg av materiale og utførelse, gjør det ikke det har man en rekke valg.

Digitalprint - Storformat

Digitalprint er blitt en produksjonsmetode som er blitt mer og mer populær. Det er ikke rart da oppstartskostnaden er lav. I dag, i motsetning tidligere, finnes det nesten ikke noe som man ikke kan printe på, da blekket som benyttes er blitt vesentlig forbedret de senere årene. God holdbarhet mot UV-bleking gjør digitalprint til et godt valg. Kraftex har i dag 3 UV-maskiner som kan printe alt du kan tenke deg. 

galleribilde galleribilde
galleribilde galleribilde

Silketrykk

Silketrykk, også kjent som serigrafi, er en produksjonsmetode som har vært benyttet hos Kraftex i en årrekke. Fordelen med silketrykk er at man benytter spesialfarger som er spesielt tilpasset forskjellige materialer. I produksjonen hos Kraftex brennes fargene etter trykk. Det sikrer at vedheften er på topp og at skiltet har ekstra god beskyttelse mot kjemisk påvirkning slik som sterke vaskemidler, bensin, olje og lignende. Silketrykk er ekstra gunstig å benytte når antall skilt er stort.

galleribilde galleribilde
galleribilde galleribilde
galleribilde galleribilde

Lasergravering

Lasergraveringer er i dag virkelig på fremgang. Årsaken til det er lasergraveringens meget god holdbarhet både mot mekanisk og kjemisk påvirkning. Lasergravering gir også mulighet for å produsere skilt med detaljer som ikke er mulig i mange andre produksjonsmetoder. Lasergravering fungerer ved at man f.eks. i eloksert aluminium eller tolags plast fjerner det øverste laget eller på f.eks. syrefast stål der man brenner fast motivet. Har du behov for holdbar merking av komponenter utendørs eller offshore / i sjøen, kan man med fordel bruke skilt i lasergravert syrefast stål.

galleribilde galleribilde
galleribilde galleribilde

Gravering

Gravering er en produksjonsmetode som er velprøvd og som vært benyttet i mange år. Da Norge fortsatt drev med produksjon av skip i stort antall var Kraftex-standarden et kjent begrep.i bransjen. Gravering er godt egnet ved små serier eller produksjon der hvert enkelt skilt er forskjellig. Kraftex graverer i de fleste materialer. Syrefast stål er ofte brukt spesielt til offshore. Graverte skilt har god holdbarhet mot mekanisk påvirkning og også kjemisk påvirkning ved valg av riktig materiale. Ved mange like syrefast stålskilt etser vi isteden for å gravere.

galleribilde galleribilde
galleribilde galleribilde

Kjemisk etsning

Det å gravere i syrefast stål er langsom prosess da syrefast stål er et meget hardt materiale. Etsning kommer til sin rett når det er flere like skilt eller når skiltene har små detaljer som vanskelig lar seg gravere. En bonus er at etsning gir et flott resultatet som i tillegg til å brukes på industriskilt også brukes for å gi andre type skilt et unike uttrykk. Etsning er mye brukt av arkitekter og designere som ønsker noe spesielt. Kraftex etser i syrefast stål og messing.

galleribilde galleribilde
galleribilde galleribilde

Støping i aluminium

Støpe industriskilt i aluminium er nærmest evigvarende. Skiltene brukes ofte på landbruksmaskiner, lastebiler og lignende der skiltet kan bli overmalt. Skiltene blir som oftest lakkert med bunn i en RAL-farge og motiv, tekst og felt i relieff (opphøyet) i avslipt aluminium. Produksjonsmetoden krever at man lager en modell før produksjonen. Skiltene blir støpt i sand.

galleribilde galleribilde
galleribilde galleribilde

Hvorfor velge Kraftex om leverandør av industriskilt?

Kraftex har lang erfaring med produksjon av industriskilt. Produksjonsutstyret er blant det mest moderne som finnes på markedet i dag.  Det å kunne tilby en rekke forskjellige produkter og muligheten til å kombinere ulike  produksjonsmetoder gjør Kraftex til nr. 1 på produksjon av industriskilt i Norge. 

Ta kontakt med oss, vi har kunnskapen og kan gi deg rådene som hjelper deg å velge riktig produkt.

  • Bruke kontaktskjemaet nedenfor
  • Send oss en e-post (Hvis du ønsker å sende oss ett vedlegg)
  • Ring oss på tlf. 69 25 25 30

Jeg er interessert i industriskilt

* Feltet er påkrevd

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.