Privatrettslige skilt for Borettslag og sameier


Kraftex er Norges største produsent og leverandør av privatrettslige skilt. Vi leverer til borettslag og sameier over hele landet. I tillegg til våre standardskilter kan vi spesialdesigne skiltene med egne symboler og tekster slik du får det akkurat slik du ønsker det. Skal skiltene monteres på stolpe eller vegg? Vi har det du trenger av stolper, klammer og fundament.

Kjøp Privatrettslige skilt


Velg kvalitet privatrettslige skilt

Kraftex hører på ønsker fra våre kunder: Nå kan du selv velge utførelse på de privatrettslige skiltene. Skal skiltet plasseres på stolpe eller vegg, kan skiltet bli utsatt for hærverk, skal skiltet plasseres i et værutsatt miljø, eller ønsker du et skilt med lengst mulig holdbarhet? Alt dette er spørsmål som avgjør hvilken kvalitet du bør velge. Er du i tvil, ta kontakt med oss så gir vi deg råd.

galleribilde galleribilde

Kraftex leverer privatrettslige skilt i 3 kvaliteter:

  • GOD - Beregnet for montering på gjerde eller vegg.

  • BEDRE - Høykvalitets hvitlakkert aluminium, beregnet for montering på stolpe.

  • BEST - Vår beste kvalitet i 3mm sjøvannsbestandig aluminium, refleks for ekstra synlighet samt antigraffiti-laminat for beskyttelse mot hærverk. Kan monteres på stolpe, vegg eller gjerde.

Se video her.

Regler for privatrettslige skilt

Det finnes i dag ingen skrevne lover og regler for for oppsetning av privatrettslige skilt, men de største skiltprodusentene har utviklet en uskreven norm som er akseptert av myndighetene.  På privat veg hvor det ikke er tillatt oppsatt offentlige trafikkskilt, kan den ansvarlige for vegen sette opp private skilt. Slike skilt kan bare håndheves etter privatrettslige regler.

Utforming av privatrettslige skilt

Skilt som skal regulere et forhold, vil vanligvis ikke kunne håndheves dersom de bare inneholder symboler, fordi ingen er forpliktet ved lov til å kjenne og rette seg etter slike symboler. Dette gjelder selv om symbolene er hentet fra de offentlige trafikkskiltene. Private regulerende skilt må derfor angi den aktuelle regulering i klartekst, f. eks. “Parkering forbudt”. Tekststørrelsen på privatrettslige skilt bør være lesbar og skiltet bør plasseres slik det er lett synlig. I all hovedsak lages skiltene med hvit tekst på sort bunn. 

Ordlyd privatrettslige skilt

Før man setter opp skilter på et privat område må man ha klart for seg om skiltingen skal håndheves. Ordlyden er helt avgjørende for om man skal kunne håndheve skiltingen og eksempelvis sørge for borttauing av ulovlig parkerte biler. Anbefalt tekst på privatrettslige skilt er; "Området håndheves etter privatrettslige regler. Overtredelse kan medføre borttauing for eiers/ førers regning og risiko".

galleribilde galleribilde
galleribilde galleribilde

Kontakt oss

Ta kontakt med oss for informasjon:

  • Bruke kontaktskjemaet nedenfor
  • Send oss en e-post (Hvis du ønsker å sende oss ett vedlegg)
  • Ring oss på tlf. 69 25 25 30

Kjøp Privatrettslige skilt

Jeg ønsker mer informasjon om Privatrettslige skilt

* Feltet er påkrevd

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Vi er nr. 1 på skilt

Kraftex har fokus på god service og vi har et større produktspekter en noen annen skiltprodusent i Norge. Kraftex har slagordet "Nr. 1 på skilt" i logoen. Les mer om andre produkter på våre
 Temasider

Vi håper du vil bli nok en fornøyd kunde. Nesten alt vi produserer lages ved vår fabrikk i Moss. Det gir oss fleksibilitet og kontroll på kvalitet og leveringstid. Benytt vår nettbutikk eller kontakt oss for mer informasjon eller ønske om spesialutforming.

galleribilde galleribilde
galleribilde galleribilde
galleribilde galleribilde
galleribilde galleribilde
galleribilde galleribilde