Kulturetaten, Oslo kommune


Design og produksjon av skilt til Oslo kommunes kunstsamling.

Hvor: Oslo
Hva: Design og produksjon av skilt til Oslo kommunes kunstsamling m.m.
For hvem: Kulturetaten, Oslo kommune

«Kvalitet og godt samarbeid er viktig for oss. Ikke minst er rask leveranse et poeng når det kommer til å oppdatere og endre skilttekster. Jeg opplever at Kraftex er raske til å respondere og imøtekommer våre behov på en god måte. Jeg er absolutt fornøyd med samarbeidet.»

Elisabeth Katrina W. Weihe, kunstteknikker i Oslo kommunes kunstsamling 

KORT OM PROSJEKTET

Kulturetaten i Oslo kommune har vært kunde av Kraftex siden 2015. De har behov for skilt til offentlige parker, historiske bygg, ulike jubileer og så videre. Et av prosjektene går ut på å skilte og utsmykke Oslo kommunes kunstsamling. Kunstverkene er spredd over hele byen; i kommunale bygg og i det offentlige rom, der folk bor og ferdes. 

Kraftex produserer graverte stålskilt, bronseskilt og støpte bronseskilt med informasjon om kunstverket. Noen av skiltene har en QR-kode som leder til mer informasjon på nett. Et eksempel er skiltingen av «Jernrosene» ved Oslo Domkirke; et verk til minne om rosehavet etter 22. juli. I alt 1000 roser er smidd til minnesmerket, som Tobbe Malm og Tone Mørk Karlsrud tok initiativ til etter terrorangrepene i 2011. 

galleribilde galleribilde

SKREDDERSYR ETTER KUNDENS ØNSKER

— Skiltingen av Oslo kommunes kunstsamling er et pågående prosjekt som krever at vi leverer raskt og godt innenfor de kostnadsrammene som er satt. I noen tilfeller tar vi utgangspunkt i standardprodukter eller forholder oss til en mal, andre prosjekter krever skreddersøm. Da kommer kunden til oss med en tanke eller løs idé om hvordan de ønsker at skiltet skal se ut, forteller Elisabeth H. Åsskau som er prosjektleder i Kraftex. 

Åsskau forteller at teamet i Kraftex bidrar både på den kreative siden, men også med sin kompetanse på det skiltfaglige. 

 — Vår jobb er å konkretisere ønskene. I tillegg kommer vi med innspill til hva som lønner seg med tanke på lesbarhet, holdbarhet og det visuelle helhetsinntrykket. Her kommer vår lange erfaring til nytte, både med tanke på designvalg, men også at vi kan utføre mange ulike produksjonsmetoder i eget hus. Til «Jernrosene» designet vi for eksempel et stødig og robust pylonskilt i stål. Det kler kunstverket, samtidig som vi har gode erfaringer med det fra et tidligere prosjekt ved Astrup Fearnley-museet på Tjuvholmen. 

galleribilde galleribilde

VI HAR ALLE SKILTENE DU TRENGER

Kraftex er en av landets ledende skiltprodusenter og har over 80 års erfaring fra bransjen. Vi har egne avdelinger for støping, gravering, etsing av metall, silketrykk og folieskjæring. I lokalene våre i Moss produserer vi alt fra standardskilt til skreddersydde produkter for store og små kunder over hele landet.
 
 Vi bistår deg med:

  • Skiltplan 
  • Rådgivning
  • Grafisk utforming
  • Produksjon
  • Montering 

Vil du vite mer om hva vi kan gjøre for deg? Ta kontakt med oss.

galleribilde galleribilde