Hoppern skole / Hoppern Idrettshall


Utvendig og innvendig skilting.

Hvor: Hoppern skole- og flerbrukshall på Jeløy i Moss
Hva: 
Utforming, produksjon og montering av skilt ute og inne
For hvem: 
Moss kommunale Eiendomsselskap (MKEiendom)

«Vi er veldig fornøyde med leveransen fra Kraftex, både med tanke på utforming og kvalitet. De skjønte raskt hva vi ønsket oss og var på ballen fra start til slutt. I korrekturrundene var Kraftex flinke til å kvalitetssikre at vi var på bølgelengde før noe gikk til produksjon. Det har ikke vært noen forsinkelser og Kraftex har levert i henhold til våre forventninger. Alt i alt et veldig godt samarbeid.»
 
Marcela Lie,
prosjektleder,
Moss kommunale Eiendomsselskap

galleribilde galleribilde
galleribilde galleribilde
galleribilde galleribilde
galleribilde galleribilde

KORT OM PROSJEKTET

Hoppern skole på Jeløy i Moss stod ferdig høsten 2019. Bygget er på litt under 10 000 kvadratmeter og huser 450 elever og 50 lærere. På anbud fra Moss kommunale Eiendomsselskap har Kraftex produsert og montert skreddersydde skilt både ute og inne. Leveransen består av alt fra fasadeskilt og informasjonstavler til taktile skilt og foliering på glass. Sammen med kunden laget vi en plan for å sikre en god prosess og et godt sluttresultat: 

 • Formøte
 • Befaring
 • Utarbeiding av skiltplan
 • Forslag til design og visualisering i samarbeid med Fehuset Reklame og Kommunikasjon 
 • Korrekturrunder og justeringer
 • Montering og finpuss

I TRÅD MED SKOLEBYGGETS ARKITEKTUR

Det er mange hensyn å ta når det kommer til å utarbeide og realisere en god skiltplan, som leseavstand, kontraster, plassering og belysning. Vi må tenke på hvilke materialer som egner seg til hvilket bruk og hvordan vi best oppfyller kravene om universell utforming. Kraftex har mange gode standardprodukter å ta utgangspunkt i, men i dette tilfellet var det skreddersøm som gjaldt.
 
I Hoppern-prosjektet var det spesielt viktig at skiltingen spilte på lag med skolens visuelle identitet. For eksempel var fargevalg et gjennomgående tema. Paletten bestod av nøytrale nyanser fra hvitt til sort, men også «Jeløy-fargene» fra naturlig flora, lokale bergarter og himmel og hav.
 
For å komme fram til de beste løsningene samarbeidet vi tett med Moss kommunale Eiendomsselskap ved prosjektleder Marcela Lie, Fehuset Reklame og Kommunikasjon ved grafisk designer Larisa Boos og interiørarkitekt Sigrid Aarønæs.

galleribilde galleribilde
galleribilde galleribilde
galleribilde galleribilde

VI HAR ALLE SKILTENE DU TRENGER

Kraftex er en av landets ledende skiltprodusenter og har over 80 års erfaring fra bransjen. Vi har egne avdelinger for støping, gravering, etsing av metall, silketrykk og folieskjæring. I lokalene våre i Moss produserer vi alt fra standardskilt til skreddersydde produkter for store og små kunder over hele landet.
 
 Vi bistår deg med:

 • Skiltplan 
 • Rådgivning
 • Grafisk utforming
 • Produksjon
 • Montering 

Vil du vite mer om hva vi kan gjøre for deg? Ta kontakt med oss.